Občas každému doma zbyde nějaký zbytek a pak
máte 3 možnosti, sníst ho samotný, vyhodit ho anebo z něj udělat nové
jídlo. Dávám přednost té třetí variantě, protože nerada něco zbytečně
vyhazuju a i taková jídla jsou chutná, ačkoli bývají velice jednoduchá.
Variant si můžete udělat kolik chcete, podle toho, co vám právě doma
zbylo.
Co budete potřebovat: zbytek vařených brambor popř. si brambory
uvařte ve slupce, sůl, pepř, 1 cibule, 2 stroužky česneku, zbytek tvrdého
sýra (asi 15 dkg), zbytek nivy (asi 10 dkg), kousek salámu (může být i
nemusí), olej.
Postup: pokrájené brambory dáme do vymazaného pekáčku,
osolíme, opepříme, přidáme na kostičky nakrájený salám a část tvrdého
sýra. Na pánvičce osmahneme cibuli a česnek na proužky, je to z toho
důvodu, že zapékat budeme poměrně krátce a cibule by zůstala tvrdá, proto
ji předem trochu osmažíme (ne do hněda, to už je moc). Přimícháme cibuli
s česnekem a povrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a nivou. Pečeme
asi půl hodinky při 220 stupních.